Открий всички възможности около теб

Сърф

Мечтаете ли да се понесете по безгрижието на солените морски води? Мечтата ви е напълно осъществима, благодавение на сърф училищата на къмпинг Юг и Лозенец. Всеки над 3- годишна възраст може да се потопи в тайните на водните спортове с уиндсърф, сърф, SUP или каяк.

15 мин

4 мин

има

Въжен парк

“X Challenge Park” ви  предоставя възможност да спортувате професионално, за забавление или просто защото ви е любопитно да опитате някой атрактивен алтернативен спорт. Професионални инструктори се грижат както за напълно начинаещи, така и за усъвършенстване с нови трикове на по-напредналите. Паркът предлага отлични условия и професионални съоръжения, както и екипировка за практикуването на скейтборд, BMX, скутер, кънки, въжена линия и водни спортове.

≈ 2 ч

12 мин

има

Замъкът Равадиново

Замъкът е място за разходка и еднодневен семеен отдих. Прекрасен парк с няколко хиляди екзотични дървета, растения и цветя. Няколко дълбоководни езера със сладководни риби и водоплаващи птици – бели и черни лебеди, пеликани и патици. Игри: „Escape„ – за семейства, „Търсачи на съкровище„ – за деца, Седемте смертни гряха – 18+. Терариум с екземпляри на най-отровните змии в света, Арт галерия в която са разположени Музей на порцелана и Музей на старинните географски карти.

≈ 5 ч

24 мин

няма

Аквапарк Нептун

Вълнуващ, безопасен и безобразно забавен Аквапарк „Нептун“ ви чака за да ви очарова. Аквапаркът в Равадиново е на 27 км. от къмпинг Гардения. На територията му  ще откриете всичко необходимо за един перфектен ден изпълнен със забавления за цялото семейство. Всеки закупил билет на каса за посещение на Замъка, може да ползва 20% отстъпка за целодневно посещение на аквапарка, в рамките на 3 дни.

≈ 5 ч

24 мин

има

Конна езда

Лятото е тук, за да ни зарадва с пъстрота! Нека захвърлим ключовете от автомобилите си и да ги заменим с живописни природни гледки, чист въздух и препускане с вятъра.  Езда за малки и големи. Конната база се намира в  непосредствена близост до къмпинга.

кликни

15 мин

4 мин

няма

Колела под наем

Колоезденето безспорно е един от най-полезните кардио спортове, който укрепва сърдечно-съдовата и дихателната система. Къмпинг Гардения предлага колела под наем за малки и големи. Децата ще бъдат изключително щастливи да се повозят по алеите на къмпинга.

кликни

0 мин

0 мин

има

Екопътеки

Какви екопътеки има в Странджа планина, откъде да минем и какво да видим? Разгледайте пътеводителя на bgnaturetrip.com. Там ще откриете полезни данни, GPS координати и съвети за цялостно планиране на вашето приключение в прекрасната Странджа  – истинска съкровищница за красиви гледки и приключения.

кликни

15 мин

4 мин

няма

Риболов

Колкото и да сме обзети от света на технологиите, природата ни влече. Не е нужно да заключвате въдицата и лодката в гаража или да търсите каравана за ваканция в Гърция. В Гардения може да се отдадете на любимото си хоби, при това, без да се лишавате от удобствата и комфорта на качествения отдих. Хвърлете въдицата и се насладете на заслужена почивка.

кликни

5 мин

4 мин

няма

Бегликташ

Върху хребета на Маслен нос или там където Странджа планина обгръща морския бряг, е скрито мегалитното скално тракийско светилище „Бегликташ”. То е най-големият отпечатък, който са оставили траките по южното ни Черноморие. Става известен на науката чак през 2003 г. Бегликташ е изпълнявал ролята на слънчев часовник, календар и храм. Учените считат, че тракийското светлище е било магично, а може би все още крие своята магия.

≈ 4 ч

22 мин

няма

Плаж Корал и Къмпинг Юг

Къмпинг Юг и Плаж Корал са красиви места за плажуване, отдих и лагеруване сред природата. Те са едни от малкото останалите диви плажове по южното ни Черноморие. Изключително красиви и чисти. Разположени са на една и съща плажна ивица между курортите Китен и Лозенец. Освен с бистрите си води, плажовете очароват посетителите си и със своята шир, пясъчни дюни, гъсти гори разположени зад плажната ивица, както и с липса на масивни бетонови постройки.

15 мин

5 мин

няма

Централен плаж Лозенец

Това е отново един от на-красивите плажове по нашето Черноморие. Плажната ивица е доста обширна, а водата е кристално синя. От едната страна на плажа има скали, около които хората могат да се гмуркат или просто да се разходят по тях. От тези скали се разкрива красива гледка към плажа. Пясъкът е ситен и златист. Голяма част от него е зает от платени чадъри. Но все пак е останало малко място, на което туристите могат да разположат свой чадър. Около плажа има заведения за храни и напитки. 

41 мин

6 мин

има

С лодка по Ропотамо

Разходката с лодка по река Ропотамо ще ви преведе през  непокътнатата дива природа на резервата до устието на реката с обща дължина 5,5 км и продължителност 1 час в двете посоки. Ще се наслаждавате на гъстите подобни на джунгла лонгозни гори по крайбрежието, ще видите много видове птици, множество блатни костенурки припичащи се по надвесените клони и водни змии.

15 мин

4 мин

няма

Плаж Караагач

И плаж Караагач е в класацията за най-красивите и чисти плажове на нашето Черноморие. Широката и дълга плажна ивица стига чак до устието на река Караагач. Ситният пясък и плитките морски води са предпочитано място за малчуганите.

7 мин

5 мин

има